Share en steun:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
Reageren uitgeschakeld

Je telefoon online verkopen?

| Uncategorized | september 19, 2016

Ieder jaar is er opnieuw aandacht voor het grote aantal afgedankte gsm toestellen in Nederland. Dit aantal loopt ieder jaar op en het gaat tegenwoordig al om miljoenen. Volgens schattingen zijn er meer dan 5 miljoen mobiele telefoon in omloop die nooit gebruikt worden. Waar blijven al deze mobiele telefoons? De één legt het toestel in een kelder terwijl de ander het in een lade bewaard. Vaak wordt het bewaard om als reservetoestel te gebruiken maar als er dan daadwerkelijk sprake is van nood dan wordt een nieuwe telefoon gekozen. Het reservetoestel blijft dan vaak nog jaren op dezelfde plek liggen terwijl er heel wat beters mee gedaan kan worden. Wat veel mensen ook niet weten is dat het reservetoestel nog steeds waarde heeft en dat je er geld voor kunt krijgen. Zelfs nog veel meer dan wat men denkt. Verkopen via Gratis-Ophalen.nl is een goede optie maar er is nog wat beters; recycling bedrijven.

Recycling bedrijven?

Het grootste gedeelte van de mobiele telefoons die op de raarste plekken in huis verstopt zijn kunnen nog hergebruikt wordt. Het begint bij het recycling bedrijf. Dit bedrijf koopt mobiele telefoons die niet meer gebruikt worden. Een overzicht vind je hier. De consument krijgt een vergoeding en het bedrijf de oude mobiele telefoon. Vervolgens begint het recycling proces. Na aankomst wordt de mobiele telefoon gecontroleerd op verschillende punten. Mobiele telefoons die hergebruikt kunnen worden zonder aanpassingen worden doorverkocht als tweedehands telefoons. Een deel van de telefoons gaat naar andere landen waar de vraag naar oudere modellen groter is dan hier in Nederland. Het andere deel komt in Nederland op de markt.

Als de mobiele telefoon schade heeft dan is het mogelijk dat de schade eerst gerepareerd wordt waarna het toestel onder de noemer “refurbished” weer verkocht wordt; zo goed als nieuw. Als de mobiele telefoon niet meer hergebruikt kan worden dan wordt deze gedemonteerd en alle onderdelen worden gescheiden bewaard. Deze onderdelen kunnen gebruikt worden in refurbished telefoons maar vaker worden de onderdelen gesmolten voor de grondstoffen. De grondstoffen worden verkocht en weer opnieuw gebruikt voor de productie van andere producten. Aan de hand van dit proces wordt er gewerkt aan een circulaire economie waarbij iedereen profiteert. De consument krijgt geld voor een oude mobiele telefoon terwijl de last op het milieu afneemt en de gezondheid van de wereld minder hard achteruit gaat.

Share This:

Geen trefwoorden

220 keer bekeken, 1 vandaag

  

Geavanceerd zoeken