Share en steun:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Waarom gratis-ophalen.nl?

| gratis-ophalen.nl | april 14, 2014

Je kent het wel. Je ruimt je kamer/huis op en je komt allemaal dingen tegen die je niet meer echt gebruikt. Of je gaat verhuizen en hebt een gedeelte van je meubels eigenlijk niet meer nodig of ze zijn niet meer jouw smaak. Bewaren is aantrekkelijk. Maar waarom eigenlijk?

Soms moeten we af van dingen. Spullen die plaats innemen die we wel op een betere manier kunnen gebruiken. Dat kan gaan om kleine dingen zoals oordopjes tot bijvoorbeeld een kano die ligt te verstoffen in de schuur.

Vaak staan we niet stil bij het feit dat we heel veel dingen niet meer gebruiken. We hebben het nu eenmaal in ons bezit en het ligt ons niet in de weg. Maar is dit niet gebruiken van spullen niet een beetje vreemd? Kunnen we niet veel beter een ander hier blij mee maken? Want voor anderen zijn jouw spullen nieuw, kunnen net dat lege plekje in de kamer opvullen of best gerepareerd worden. Want als jij denkt dat je niets meer kunt met je spullen zijn er altijd mensen die hier wel iets mee kunnen.

Daarom is deze site in het leven geroepen. Om de spullen die je niet meer gebruikt af te staan aan iemand anders. Iemand die het misschien niet zo breed heeft, iemand die zin heeft om te sleutelen of gewoon behoefte heeft aan wat nieuwe dingen in huis.

Een gift zonder aanslag op je portemonnee. Zonder dat het je iets kost kan je een ander echt blij maken. En het is niet alleen een kwestie van een ander blij maken, want je creƫert ruimte in je eigen huis/tuin en het kost je geen moeite want de ontvanger komt de spullen zelf ophalen!

Dus waar wacht je nog op. Maak die keuze om een ander te laten genieten van wat jij niet meer gebruikt. Want voor een ander zijn het niet maanden of jarenoude spullen maar goed en nieuw.

En de volgende stap is, snuffel eens rond of iemand anders geen spullen heeft waar jij nu net op zit te wachten. Niet omdat het gaat om voor wat hoort wat maar gewoon. Omdat het kan.

Share This:

Geen trefwoorden

4985 keer bekeken, 1 vandaag

  

Een reactie naar “Waarom gratis-ophalen.nl?”

 1. heeske.lazoe@telfort.nl op februari 16, 2016 @ 10:15 am

  ik heb een eiken kast met een achter op bouw die er af kan.

  Het is nog een kast die je goed kan gebruiken, waar een ander nog jaren plezier van

  kan hebben, graag een reactie hier op,

  BREED 147,

  HOOG 126,

Geef een reactie

Current day month ye@r *

Geavanceerd zoeken